Kaasfondue

Kaaspakhuis biedt u een uitstekend assortiment kazen waarmee u heerlijk gevarieerd kunt kaasfonduen.

 

Voor een heerlijke kaasfondue kun je verschillende soorten kaas gebruiken. Alle soorten zijn geschikt, als ze maar geraspt of in hele kleine stukjes aan de kaasfondue worden toegevoegd. Iedere kaas kent zijn eigen smeltgedrag, zo zorgt Emmentaler voor de bekende draden die je uit een kaasfondue kan trekken.

kaasfondue

Hoe maak ik een lekkere kaasfondue met Kaaspakhuiskaas?

Kaasfondue bereiden (Basisrecept)

 

  • Rasp de kaas en zorg dat hij op kamertemperatuur is.
  • Wrijf de pan in met een geplet half teentje knoflook. Voor een sterkere knoflooksmaak: pers een teentje uit en kook het in de wijn mee.
  • Gebruik droge witte wijn. Wijn met een uitgesproken smaak proef je meer terug in de fondue.
  • Giet de wijn in de pan en breng het aan de kook tot het bruist.
  • Voeg een scheutje citroensap toe. Hierdoor smelt de kaas beter en wordt het mengsel een beter geheel.
  • Voeg de geraspte kaas beetje bij beetje toe en smelt het al roerend.
  • Verhit het kaasmengsel niet en kook het niet te lang. Op die manier voorkom je dat het rubberachtig wordt.
  • Voeg naar wens kirsch en kruiden zoals peper, zout en nootmuskaat toe.
  • Bind de kaasfondue eventueel met bloem of maïzena totdat een geheel ontstaat.

 

 

Kaasfondue

Tips om te dippen:

Lekkere bijgerechten:

Stokbrood

Komijn

Knoflookbrood

Kummel

Paprika

Paprika

Kers-tomaatjes

Zilveruitjes

Krieltjes

Olijven