Graskaas van de Boerderij

Inmiddels lopen de koeien weer in de wei. En daar is weer heerlijke Graskaas van gemaakt!

In onze winkels vindt u nu ook de Graskaas van de Boerderij.

Maar wat betekent eigenlijk dat de Graskaas van de boerderij is?

Hieronder ziet u wat de verschillen zijn tussen Fabriekskaas, Boerenkaas of Kaas van de Boerderij

Verschil:

  • Fabriekskaas is gemaakt van gepasteuriseerde melk (72 Graden)
  • Boerenkaas is gemaakt van rauwe (onverhitte) melk  (< 40 graden)
  • Kaas van de boerderij is gemaakt van gethermiseerde (licht verhit) melk (max. 63 graden)

Kenmerk:

  • Fabriekskaas Smaak, vet, etc. ( altijd hetzelfde)
  • Kaas van de Boerderij Een tussenvorm. Benaderd de smaak van boerenkaas, maar minder kenmerkend
  • Boerenkaas Boerenkaas mag boerenkaas heten door grofweg 3 kenmerken.

 

  1. De melk is rauw (niet gepasteuriseerd).
  2. Het vetgehalte is niet gestandaardiseerd.
  3. De boerenkaas wordt met de handgemaakt.

 

Herken het boerenkaas stempel

Boerenkaas is een kaas met een streek gebonden smaak. De grond waarop de gewassen groeien en waar het vee van graast, is uniek voor elk gebied en geeft aan elke kaas van de kaasboerderij een eigen smaak. Boerenkaas is pittiger dan fabriekskaas.


Kaas bestellen?